foto van Ferdi

Biodanza met Ferdi Scholten

Ferdi Scholten

foto van Ferdi Hallo, ik ben Ferdi Scholten.

Ik ben in 1969 geboren in Eindhoven en heb daar mijn jeugdjaren doorgebracht. Begin jaren 90 heb ik even in Nuenen gewoond. Daarna ben ik weer terug naar Eindhoven verhuisd. Sinds september 2018 woon ik officieel samen met Maartje Lindhout in Tilburg.

Ik was al jaren actief in de danswereld en ben van daaruit op een gegeven moment in aanraking gekomen met Biodanza. Eerst via losse workshops bij diverse dansfeesten, maar al gauw ook bij wekelijkse groepen. Door iedere week met een vaste groep mee te dansen merkte ik pas echt het effect van Biodanza en langzaam groeide bij mij het gevoel dat ik Biodanza zelf ook in de wereld wilde verspreiden. Nadat ik me bij verschillende Biodanzascholen had geörienteerd voelde ik me het meeste thuis op de school van Eindhoven. Helaas moest ik nog 2 jaar wachten voordat ik daar in 2012 kon beginnen

foto 2 van FerdiIn 2015 heb ik het theoretische deel van de Biodanza opleiding afgerond. Ik ben daarna begonnen met een Biodanza groep op te zetten in Eindhoven waarmee ik ook de benodigde supervisie lessen, het praktijk gedeelte van de opleiding, heb gedaan. Kort daarna ben ik in Tilburg Biodanza gaan geven in de Heyhoef. De laatste fase was het schrijven van mijn monografie. Dit ging gepaard met wat haken en ogen door verschillende omstandigheden, daardoor heeft dit eigenlijk het langste geduurd, maar het is klaar! Mijn monografie gaat over de invloed van beweging op identiteit en contact, de presentatie hiervan in de Biodanzaschool van Eindhoven was in februari 2019. Sindsdien ben ik volledig bevoegd en gecertificeerd Biodanza facilitator.
Na mijn school opleiding heb ik ook nog twee van de drie modules van het "Continued Learning" programma van Antonio Sarpe gevolgd. Dit programma is speciaal gericht op Biodanza facilitators die tot een evolutionaire verdere verdieping van de Biodanza willen komen in hun wekelijkse groepen. Ik hoop ooit ook nog de derde module te kunnen volgen, deze wordt echter maar sporadisch gegeven.
Ik volg nog steeds regelmatig aanvullende trainingen en wil ook nog diverse extensies gaan volgen zodat ik mezelf verder kan ontwikkelen in Biodanza en dit uiteraard weer in mijn wekelijkse lessen en verdiepende workshops kan gebruiken. Ik heb hierbij door de samenwerking met Mai Lan Peg al veel ervaring opgedaan met de Engelen extensie in Biodanza, iets wat geregelde bezoekers van deze site vast niet zal zijn ontgaan. Ook heb ik in 2019 de extensie Muziek, stem en Percussie gedaan bij Sergio Cruz.

Naast Biodanza heb ik o.a. moderne dansimprovisatie, stijldansen en contactimprovisatie gedaan. Verder ben ik Master in interculturele NLP, heb me verdiept in energetisch en systemisch werk en heb ik een baan bij ENGIE als ICT projectmedewerker.Sinds 2020 ben ik ook actief in de politiek en heb ik o.a. als lijsttrekker voor Hart voor Vrijheid meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg. Verder ben ik actief bezig met het organiseren van verbindende activiteiten in Tilburg en omgeving en help ik Maartje Lindhout in haar praktijk TiliaNatura, samen geven wij klankconcerten en ik bouw voor haar praktijk de website Tilianatura.nl

In mijn vrije tijd begeef ik me graag in de natuur, ik ben geïnteresseerd in hoe we onszelf kunnen voeden en verzorgen met alles wat de natuur ons in al haar puurheid te bieden heeft. Ik kan me ook met veel plezier ontspannen tijdens een dagje sauna en genieten van het maken van en luisteren naar muziek.

Biodanza heeft mij veel rust en plezier gebracht. Het zorgt bij mij voor een uitstekende gezondheid en vooral ook stressbestendigheid waardoor ik alles in mijn leven met veel meer plezier kan uitvoeren. Biodanza heeft me mijn leven op een andere manier leren zien, een veel liefdevollere manier en vooral een manier waarbij ik mijn eigen identiteit weer terug kon vinden en in de wereld kan zetten.

Beroepsvereniging

VBN logoIk ben aangesloten bij de Vereniging Biodanzaleraren Nederland. Dit biedt voor mij de voordelen van ondersteuning door een grote beroepsvereniging, toegang tot verdiepingsdagen, uitgebreide leermogelijkheden en vele andere zaken. Mijn deelnemers hebben daarnaast de mogelijkheid om via de VBN eventueel een klachtenprocedure te starten indien ik mij niet aan de voorgeschreven gedragscode houd. De website van de VBN geeft veel informatie over Biodanza in het algemeen en bied een platform voor het vinden van Biodanza evenementen, docenten en weekgroepen bij jou in de buurt. Je vind de koppeling naar de website van de VBN op de Links pagina.

Nieuw VBN logo

Over de site: er worden geen cookies gebruikt, er zijn geen trackers en alles wat ik publiceer valt onder de Creative Commons Attribution 4.0 International License.