foto van Ferdi

Biodanza met Ferdi Scholten

Wekelijkse groepen

Tilburg

De wekelijkse groep in Tilburg is in wijkcentrum Heyhoef in de Reeshof. Mocht je vroeg zijn en de zaal of kleedruimte is nog niet open dan kun je gebruik maken van de algemene ruimte totdat we gaan dansen. We beginnen om 20:00 uur met de vivencia in de Djibouti zaal op de eerste verdieping, er is een lift voor diegenen die wat slechter ter been zijn.
De kleedruimte Dakar heeft ook een douche en toilet, ze is voorafgaand aan de Vivencia de toegang tot de zaal. Bij aankomst is dit is de deur aan de rechterkant van de gang naast de deur van Djibouti. (zie fotoimpressie) In de kleedkamer kun je ook veilig spullen achterlaten tijdens de vivencia, de deur van de kleedkamer is dan op slot. Wil je van de douche gebruik maken, neem dan wel zelf een handdoek mee. Zorg er ook voor dat de kleedruimte schoon en droog achtergelaten wordt.
Ben je onverhoopt wat later dan 20:00 uur, dan kun je nog binnen via de deur van de Djibouti zaal. Geef wel even door (SMS, Whatsapp) dat je later komt.

Wat heb je nodig voor Biodanza

Het is aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen waarin je vrij kunt bewegen. Riemen, gespen, grote sieraden en andere uitstekende, of harde delen kunnen vervelend zijn voor jezelf of anderen. Er is mogelijkheid om je om te kleden bij de zaal.
Biodanza wordt meestal op blote voeten gedaan, mocht je dat te koud vinden dan kun je eventueel sokken aanhouden. Dit kan echter leiden tot uitglijden, mocht je toch iets aan je voeten willen dan kun je beter speciale soepele dansschoentjes gebruiken. Het is niet toegestaan om met normale (buiten)schoenen op de dansvloer te komen. Uiteraard is orthopedisch schoeisel toegestaan als je dit nodig hebt.

Het kan prettig zijn om een flesje water mee te nemen, met name op warme dagen is het verstandig om genoeg vocht binnen te krijgen. ook fijn om mee te nemen is een dekentje om op te zitten of te liggen.

Er is in samenwerking met de VBN en de overheid een protocol opgesteld om biodanza weer mogelijk te maken in deze tijd van onzinnige, onwettige en ongezonde maatregelen: Biodanza Protocol