foto van Ferdi

Biodanza met Ferdi Scholten

Ferdi's Biodanza Blog

Ditjes en datjes, ervaringen uit workshops, verslagen en meer over Biodanza en uiteraard over mijzelf. Deze pagina wordt onregelmatig vernieuwd.

⤆ 2018

Ferdi met diploma, samen met Lucie en SergioDiploma's

7 September 2019
Hoe vaak gebeurt het dat je binnen een week twee diploma's krijgt? Op de foto zie je mij met Sergio Cruz, president van de IBF en Lucie, collega facilitator terwijl we trots onze diploma's laten zien voor de extensie Voice, Music and Percussion die we net hebben afgerond. Deze Biodanza extensie werd van 29 augustus tot en met 1 september gegeven in Lissabon door Sergio. Een internationaal gezelschap aan facilitatoren was aanwezig. Zelf deelnemers uit de USA, Canada en Australië. Biodanza is echt wereldwijd verspreid. Het gebruik van de stem in biodanza geeft echt een verdieping van de mogelijkheden, al wordt dit niet zo veel gedaan in weekgroepen omdat deze vivencia's vaak (veel) langer duren. Desalniettemin ga ik ook in mijn wekelijkse groep nog wel wat meer met de stem werken. Het geeft in ieder geval ook weer wat mooie stof voor verdiepende dagen en of weekenden.
En terwijl ik in Lissabon was kwam het bericht van de biodanzaschool van Eindhoven dat mijn Facilitator diploma daar binnen was gekomen. Op vrijdag 6 september was hiervan de uitreiking gedurende het schoolweekend van de lopende opleiding. De school had een feestelijke vivencia gemaakt voor de gelegenheid. Een mooie en waardige afsluiting van mijn opleiding.

Geslaagd!Verder met biodanza

Een jaar lang heb ik deze blog vrijwel ongeroerd gelaten. Dit betekende echter niet dat ik geen biodanza activiteiten heb gedaan. Ik heb verschillende leerzame workshops gevolgd bij Ricardo Toro in Durbuy België. Hij heeft biodanza met de paplepel ingegoten gekregen van zijn vader die biodanza gecreëerd heeft. Ook heb ik weer diverse keren met Mai Lan Peg samen gewerkt in diverse workshops in Nederland.

In deze periode heb ik ook de opleiding tot Biodanza leraar volledig afgerond, met enige vertraging ben ik nu volledig gediplomeerd biodanza leraar. Op de foto hiernaast sta ik samen met de directeur van de biodanzaschool van Eindhoven na mijn afstuderen. Dit betekent dat ik weer verder kan gaan met leren in biodanza en dat doe ik eind augustus om te beginnen in Lissabon waar ik de biodanza extensie "voice, music and percussion" ga volgen die wordt gegeven door Sergio Cruz. Ik heb in middels wel begrepen dat je als biodanza leraar veel kunt reizen als je bij wilt blijven of iets nieuws wilt leren in biodanza. Gelukkig vind ik reizen best leuk, vooral als Maartje ook mee kan! Helaas is ze deze keer niet in staat om mee te gaan, wat ik heel jammer vind.

Het voornemen ligt er echter om weer regelmatig in deze blog te vermelden wat ik zoal uitspook in biodanza en soms ook over andere aspecten in mijn leven die hiermee te maken hebben.

Nieuwe site layout

Augustus 2019

Waarschijnlijk had je het al opgemerkt dat de gehele site er anders uit ziet. De afgelopen tijd ben ik weer druk bezig geweest om de gehele site in een nieuw jasje te steken. Ik hoop dat ik er in geslaagd ben om een aantrekkelijke website neer te zetten, die ook op mobiele apparaten goed bruikbaar is. Ik wilde vooral minder afhankelijk zijn van diensten die door derden (met name Google) werden aangeboden. Nu gebruik ik open fonts die op mijn eigen server gehost worden, en tegelijkertijd heb ik de beveiliging van mijn website ter hand genomen. Alles werkt nu via het veilige HTTPS protocol, waardoor je de zekerheid hebt dat wat jij leest en ziet ook echt van mij afkomstig is. Met dank aan Let's Encrypt die het gebruik van SSL certificaten voor iedereen kostenloos mogelijk maakt!