foto van Ferdi

Biodanza met Ferdi Scholten

Ferdi's Biodanza Blog

Ditjes en datjes, ervaringen uit workshops, verslagen en meer over Biodanza en uiteraard over mijzelf. Deze pagina wordt onregelmatig vernieuwd.

⤆ 2018

Misleiding over vaccinaties

6 oktober
Er is al geruime tijd veel discussie over het nut van vaccinaties. De meningen hierover zijn op zijn minst verdeeld. Ongeacht of vaccinaties wel of niet werken zijn er een aantal zaken die niet in de haak zijn waarvan ik er hier twee aan de kaak wil stellen.
De eerste misleiding heeft voornamelijk te maken met de dwang die subtiel uitgeoefend wordt om vaccinaties te verplichten. Om kort te gaan: verplichte vaccinaties zijn grondwettelijk verboden in Nederland en in de universele verklaring van de rechten van de mens. Hierin is duidelijk sprake van zelfbeschikkingsrecht met betrekking tot het eigen lichaam. Kortom, niemand anders dan jij kan en mag bepalen wat er met jouw lichaam gebeurt, zo lang je wilsbekwaam bent. De overheid heeft dus geen enkel recht om vaccinaties te verplichten. Deze verantwoordelijkheid blijft grondwettelijk voorbehouden aan jezelf. Het instellen van dit soort verplichtingen valt onder de noemer "dwangdictatuur" en hierover heeft de Nederlandse regering al een rechtszaak verloren, aangespannen door de NBO waarbij de hoge raad heeft gesteld dat de verplichte ziektekostenverzekering onwettig is. Je zou verwachten dat dit breed wordt uitgemeten in de media, maar dit wordt angstvallig in de doofpot gestopt.

De tweede misleiding gaat over de vermeende veiligheid van de vaccinaties. Met als toppunt de HPV vaccinatie die onlangs in het rijksvaccinatieprogramma is opgenomen. Deze zou zogenaamd baarmoederhalskanker moeten voorkomen. Wat er niet bij wordt gezegd is dat dit vaccin de grootste hoeveelheid bekende bijwerkingen heeft van alle tot nu toe gebruikte vaccins. Angstvallig wordt verzwegen dat je per vaccinatie 20% kans hebt om onomkeerbaar steriel te worden van dit vaccin. Kortom, tenminste 1 op de 5 gevaccineerde meisjes zal nooit in haar leven kinderen kunnen krijgen alleen maar omdat ze het HPV vaccin heeft gekregen. Ironisch genoeg kun deze steriele vrouwen wel nog steeds baarmoederhalskanker krijgen, want in slechts enkele gevallen wordt dit door het HPV virus veroorzaakt. Om dit vaccin dan ook meteen voor jongens verplicht te stellen is helemaal onzinnig.

Ik kan hierover alleen maar zeggen, denk goed na voordat je iets met je lichaam laat doen. Heb je het echt wel nodig? Weet je wat het allemaal nog meer kan veroorzaken? Is het wel echt iets dat jij zelf wilt? Ben je op de hoogte van eventuele nadelige gevolgen? Hierbij kan biodanza een hulp zijn, want door biodanza krijg je weer contact met je lichaam, het wordt makkelijker om uit te vinden wat echt goed voor jou is. Het gaat per slot van rekening om jouw leven! En leven is het belangrijkste dat er is in biodanza!

schermweergave van stylesheet editorHet mysterie van de weigerende formulieren

24 september 2019
Ik gebruik op mijn site al lange tijd zogenaamde formulieren, waarmee je jezelf kunt opgeven, of mij een mailtje kunt sturen. De laatste tijd maakten diverse gebruikers mij er echter op attent dat deze niet zouden functioneren. Maar als ik ze ging testen werkte alles normaal. Totdat ik vroeg, op wat voor apparaat gebruik je mijn website, met als antwoord "Op mijn telefoon". Dat had ik nog niet getest, dus vlug mijn eigen telefoon erbij gepakt en inderdaad, het werkte niet! Terwijl het op mijn laptop probleemloos functioneert, en ook op andere laptops en pc's die ik gebruikt had om te testen. Fluks de tablet van Maartje gepakt en ja hoor, ook daar werkt het niet.

Okay, nu ik het zelf kon reproduceren, kon ik ook op zoek naar de oplossing. Eerst maar eens zoeken op internet, daar werd ik wel iets wijzer van, ook al vond ik geen pasklare oplossing. Het probleem zou hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met de indeling van de pagina, met name de daarvoor gebruikte stylesheet. (sorry, dit wordt misschien een beetje technisch). Inderdaad bleken de formlieren prima te werken als ik de stylsheet niet gebruikte. Alleen ziet het resultaat er dan niet uit.

Snel ging ik testen met een kopie van mijn ik doe mee pagina waar ik alle styles uit had gehaald, geleidelijk aan voegde ik steeds meer styles weer in totdat het formulier niet meer werkte. Zo kwam ik er uiteindelijk achter dat het veroorzaakt werd door de indeling van de linkerkant van de pagina, waar het menu staat. Zodra ik dat weer aan zette kon het formulier niet meer ingevuld worden. Al snel kwam ik er achter dat het menu dat niet wordt weergegeven op kleine schermen toch de ruimte voor weergave innam en over het formulier heel lag. Hierdoor werkten de knoppen en andere delen van het formulier niet goed. Je kunt dit nu goed zien als je op je mobiele telefoon het menu opent, dit staat over de andere tekst heen

De uiteindelijke oplossing was dus er voor zorgen dat de ruimte voor het menu op kleine scherme vrijgegeven wordt, hierdoor waren er 3 aanpassingen nodig in de stylesheet, het width element voor het linkergedeelte van het scherm waar het menu staat was ingesteld op 200px, dit heb ik volledig verwijderd. Dit element wordt nu ingesteld afhankelijk van de schermgrootte met @media regels, op kleine schermen tot 768px breedte wordt deze ingesteld op 50px, op grotere schermen wordt deze op de maximale 200px gezet.

Al met al was het best wel wat uitzoek werk geweest, het heeft me een paar avonden gekost om het op te lossen. Maar nu werkt het gelukkig goed op alle apparaten, wat heel prettig is want nu wordt het eenvoudiger om jezelf aan te melden, of om met mij in contact te komen.

En natuurlijk heel hartelijk dank aan de mensen die de moeite hebben genomen om dit aan mij te melden!

WOB verzoek m.b.t. 5G uitrol

15 september2019
Er is veel te doen aangaande de uitrol van het 5G netwerk. Sommige mensen bejubelen het als een grote technologische vooruitgang, maar er zijn veel meer mensen die inmiddels in de gaten hebben dat er ook heel wat nadelen aan deze technologie verbonden zijn. Gezien de vele onderzoeken die wijzen op gezondheidsschade door deze technologie, het feit dat dezelfde frequenties ook militair als wapen worden gebruikt en vele andere verontrustende berichten heb ik op 2 juni een WOB verzoek gedaan aan het Antennebureau met betrekking tot de gegarandeerde en bewezen veiligheid van deze technologie. Gezien het Europese voorzorgsbeginsel is uitrol van dit netwerk alleen toegestaan indien onomstotelijk is bewezen dat het volledig veilig is. Ik heb dus gerede twijfel hierover.

Nadat het antennebureau in eerste instantie op 5 juli om 4 weken uitstel vroeg, bleef het daarna angstvallig stil. Daarom heb ik het antennebureau opnieuw benaderd met het verzoek om voor het einde van deze maand te reageren, op dat moment is de wettelijke termijn inclusief deze 4 weken verstreken. Zo niet dan kunnen ze van mij een in gebreke stelling verwachten.

Nu denk je misschien, Wat heeft dit nou met biodanza te maken? Wel, in biodanza gaan we uit van het biocentisch principe, waarbij het leven centraal staat, en al het andere alleen in dienst staat van het leven. Indien blijkt dat bijvoorbeeld 5G schadelijk is voor het leven, dan gaat dit tegen het biocentrisch principe in. Er is al aangetoond in eerdere onderzoeken in Europees verband dat electromagnetische straling schadelijk is, het veroorzaakt kanker en genetische schade. Dit is aangetoond in het REFLEX project dat op last van de EU is uitgevoerd door 12 onafhankelijke instellingen (o.a. universiteiten en onderzoeksinstellingen). Wat we in biodanza na streven is dat we het in ons dagelijks leven integreren. Dit betekent niet dat je op straat moet gaan dansen, maar wel dat je actie onderneemt als er iets gebeurt dat jouw identiteit of het leven schade toe kan brengen. Deze actie is dan wel zodanig dat het indien mogelijk, geen schade toebrengt aan het leven om je heen.

Ferdi met diploma, samen met Lucie en SergioDiploma's

7 September 2019
Hoe vaak gebeurt het dat je binnen een week twee diploma's krijgt? Op de foto zie je mij met Sergio Cruz, president van de IBF en Lucie, collega facilitator terwijl we trots onze diploma's laten zien voor de extensie Voice, Music and Percussion die we net hebben afgerond. Deze Biodanza extensie werd van 29 augustus tot en met 1 september gegeven in Lissabon door Sergio. Een internationaal gezelschap aan facilitatoren was aanwezig. Zelf deelnemers uit de USA, Canada en Australië. Biodanza is echt wereldwijd verspreid. Het gebruik van de stem in biodanza geeft echt een verdieping van de mogelijkheden, al wordt dit niet zo veel gedaan in weekgroepen omdat deze vivencia's vaak (veel) langer duren. Desalniettemin ga ik ook in mijn wekelijkse groep nog wel wat meer met de stem werken. Het geeft in ieder geval ook weer wat mooie stof voor verdiepende dagen en of weekenden.
En terwijl ik in Lissabon was kwam het bericht van de biodanzaschool van Eindhoven dat mijn Facilitator diploma daar binnen was gekomen. Op vrijdag 6 september was hiervan de uitreiking gedurende het schoolweekend van de lopende opleiding. De school had een feestelijke vivencia gemaakt voor de gelegenheid. Een mooie en waardige afsluiting van mijn opleiding.

Geslaagd!Verder met biodanza

Een jaar lang heb ik deze blog vrijwel ongeroerd gelaten. Dit betekende echter niet dat ik geen biodanza activiteiten heb gedaan. Ik heb verschillende leerzame workshops gevolgd bij Ricardo Toro in Durbuy België. Hij heeft biodanza met de paplepel ingegoten gekregen van zijn vader die biodanza gecreëerd heeft. Ook heb ik weer diverse keren met Mai Lan Peg samen gewerkt in diverse workshops in Nederland.

In deze periode heb ik ook de opleiding tot Biodanza leraar volledig afgerond, met enige vertraging ben ik nu volledig gediplomeerd biodanza leraar. Op de foto hiernaast sta ik samen met de directeur van de biodanzaschool van Eindhoven na mijn afstuderen. Dit betekent dat ik weer verder kan gaan met leren in biodanza en dat doe ik eind augustus om te beginnen in Lissabon waar ik de biodanza extensie "voice, music and percussion" ga volgen die wordt gegeven door Sergio Cruz. Ik heb in middels wel begrepen dat je als biodanza leraar veel kunt reizen als je bij wilt blijven of iets nieuws wilt leren in biodanza. Gelukkig vind ik reizen best leuk, vooral als Maartje ook mee kan! Helaas is ze deze keer niet in staat om mee te gaan, wat ik heel jammer vind.

Het voornemen ligt er echter om weer regelmatig in deze blog te vermelden wat ik zoal uitspook in biodanza en soms ook over andere aspecten in mijn leven die hiermee te maken hebben.

Nieuwe site layout

Augustus 2019

Waarschijnlijk had je het al opgemerkt dat de gehele site er anders uit ziet. De afgelopen tijd ben ik weer druk bezig geweest om de gehele site in een nieuw jasje te steken. Ik hoop dat ik er in geslaagd ben om een aantrekkelijke website neer te zetten, die ook op mobiele apparaten goed bruikbaar is. Ik wilde vooral minder afhankelijk zijn van diensten die door derden (met name Google) werden aangeboden. Nu gebruik ik open fonts die op mijn eigen server gehost worden, en tegelijkertijd heb ik de beveiliging van mijn website ter hand genomen. Alles werkt nu via het veilige HTTPS protocol, waardoor je de zekerheid hebt dat wat jij leest en ziet ook echt van mij afkomstig is. Met dank aan Let's Encrypt die het gebruik van SSL certificaten voor iedereen kostenloos mogelijk maakt!