foto van Ferdi

Biodanza met Ferdi Scholten

Ferdi's Biodanza Blog 2018

Ditjes en datjes, ervaringen uit workshops, verslagen en meer over Biodanza en uiteraard over mijzelf.

⤆ 20172019 ⤇

Verhuizingen

Verhuizing

Augustus 2018

Ja je leest het goed, verhuizingen want niet alleen ben ik zelf officieel verhuisd naar Tilburg, maar ook deze website is verhuisd naar een nieuwe server. Dit alles heeft natuurlijk nogal wat voeten in aarde en daarom is er de laatste tijd niet zo veel gedaan aan de website. De verhuizingen waren ook de belangrijkste reden om tijdelijk te stoppen met de dinsdagavondgroep in de Reeshof. Ik kan je wel verklappen dat ik veel zin heb om in oktober weer verder te gaan, maar voor die tijd gaan er nog wel een aantal dingen gebeuren.

Op 10 september 2018 is namelijk niet alleen de overdracht van mijn oude huis bij de notaris, maar daarna ook het tekenen van de samenlevings overeenkomst met Maartje. Dit is een mooie stap in ons leven samen, dat hierdoor ook een wettelijke overeenkomst krijgt. Begin oktober gaan we lekker even op vakantie en doen dan ook mee aan het Europese Biodanza Congres dat dit jaar in Spanje wordt gehouden.

Huis Verkocht!

April 2018

Nadat het korte tijd te koop heeft gestaan is mijn huis verkocht. Ik had gewenst dat er een familie in zou komen wonen met kinderen en dat is precies wat er nu gaat gebeuren en daar ben ik erg blij mee!

De nieuwe donorwet

Februari 2018

Wat heeft dit nu met Biodanza te maken zul je nu misschien denken. Welnu, het heeft te maken met het Biocentrisch principe. Laten we beginnen met het feit dat je met deze wet automatisch donor bent tenzij je dit expliciet niet wilt en dit kenbaar maakt in het donor register. Alleen al hierom had deze wet eigenlijk niet aangenomen mogen worden aangezien dit rechtstreeks in strijd is met artikel 11 van de Nederlandse grondwet. Maar ja, in Nederland mag niet getoetst worden aan de grondwet, dus heeft onze regering volmacht om alles aan te nemen wat ze maar wil. Inclusief de alle propaganda en valse voorlichting die hierbij ingezet wordt.
Gezien vanuit het Biocentrisch principe, waarin het leven als middelpunt wordt genomen kun je ook stellen dat de wet niet aangenomen had mogen worden, aangezien de donor LEEFT! Ja dit lees je goed en hierover is uitgebreide documetatie te vinden van diverse experts zoals Ger Lodewick. We maken in het biocentrisch principe geen onderscheid tussen verschillende vormen van leven, elk leven is even waardevol. Een orgaandonor wordt letterlijk levend zonder verdoving opengesneden, de gewenste organen worden verwijderd, en de donor wordt vervolgens aan de dood overgeleverd die hier onherroepelijk op volgt. Alhoewel de dood bij het leven hoort, is het bewust doden van een levend wezen, zonder hier zelf nut van te hebben, of uit zelfverweer, tegen het Biocentrisch principe. Dit is gewoon moord. Het gegeven dat er een ander mens mee gered kan worden is geen goede reden, tenzij de donor hier expliciet zelf voor gekozen heeft en vooraf toestemming heeft gegeven en op de juiste wijze is voorgelicht over de procedure. Ook dan dient de gehele procedure op een voor de donor respectabele wijze afgehandeld te worden, indachtig het feit dat de donor nog leeft en zijn leven geeft om een ander te redden. Dit respect voor het leven is op geen enkele manier in de donorwet terug te vinden.

Cornelis Trooststraat 14 te koop

Huis te koop

Januari 2018
Het is dan wel niet direct gerelateerd aan Biodanza, maar mijn huis in Eindhoven gaat definitief in de verkoop. Ik ben dus op zoek naar kopers voor een eengezins woning uit 1954. Een ruime woning met 4 slaapkamers in een rustige buurt met alle voorzieningen op loop afstand. De voortuin geeft privacy vanaf de straat en de ruime achtertuin biedt mogelijkheden voor de tuinier en zonliefhebber.
Halverwege 2018 is de woning beschikbaar, wie interesse heeft kan zich nu al melden zie hiervoor de gegevens op de Contact pagina. Binnenkort een update met wat foto's, voor nu nog het beeld van Google streetview hiernaast.
Adres: Cornelis Trooststraat 14 Eindhoven, vraagprijs nog nader te bepalen ergens tussen 160.000 en 200.000 euro KK.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.