foto van Ferdi

Biodanza met Ferdi Scholten

Ferdi's Biodanza Blog 2016

Ditjes en datjes, ervaringen uit workshops, verslagen en meer over Biodanza en uiteraard over mijzelf. Deze pagina wordt onregelmatig vernieuwd.

⤆ 20152017 ⤇

Engelen Weekend 2016

EngelenplaatjeDe Op 10 en 11 december 2016 was het voor mij de derde keer dat ik een Biodanza engelen weekend mee faciliteerde. Vele engelen werden gedanst in dit weekend.
Volgens Rolando Toro hebben we allemaal alle engelen in ons. Ze zijn onlosmakelijk met ons verbonden. We zijn ons daar echter niet constant van bewust. Soms manifesteren ze zichzelf spontaan en ervaar je dit als een "verlicht" moment. Je krijgt net die spontane ingeving die je nodig had, of begrijpt ineens wat er aan de hand is. Dit is wat de engelen doen voor jou!
In Biodanza beschouwen we de engelen als archetypes van menselijke deugden en waarden. Ze hebben in Biodanza geen enkele religieuze of spirituele betekenis. Ze zijn verbonden met het collectief onbewuste en maken daarmee deel uit van het gehele menselijke erfgoed. In alle culturen van de wereld is de betekenis van de engelen bekend, al hebben ze in elke cultuur verschillende namen.

Facilitatoren

../foto van Bea, Ferdi en Mai LanDit weekend werd gegeven door de volgende facilitatoren:

Mai Lan Peg
(rechts) Zij heeft de Biodanza engelen extensie gevolgd. Dit is een specialisatie in Biodanza. Ze heeft een grote passie voor de engelen en dat merk je duidelijk in haar Engelen weekenden.
Ferdi Scholten
(midden) Ik heb al meerdere keren de engelen weekenden samen met Mai Lan gefaciliteerd. Mijn eerste ervaring als Biodanza facilitator was het geven van een engelen weekend samen met Mai Lan.
Bea Grobben
(links) Zij heeft al vele jaren ervaring met het faciliteren van Biodanza en heeft vorig jaar ook het engelen weekend mee gefaciliteert.

Ook dit jaar hadden we weer live muzikale begeleiding door Buvana op de harp en vele andere instrumenten. En tussen de vivencia's speelde ik op de Indianenfluit.
Hieronder het foto overzicht van het engelen weekend, klik op een foto om een iets betere kwaliteit weergave van die foto te krijgen. Heb je interesse in één of meerdere foto's in hoge resolutie, neem dan contact met mij op en vermeld de namen van de foto's die je graag wil hebben, de naam van de foto wordt zichtbaar als je er met de muiscursor op staat.

Dansen maakt gelukkig

Recent wetenschappelijk onderzoek, lees hier het verslag, heeft empirisch bewijs geleverd dat dansen daadwerkelijk een bezigheid is die gelukkig maakt. Het is zelfs de meest universele en toegankelijke manier om jezelf gelukkig te voelen. Dansen zorgt er voor dat je je meer met anderen en met jezelf in verbinding voelt. Het verhoogd je vermogen om met stress en pijn om te gaan. Dit soort onderzoek bevestigt de werking van Biodanza.

Mijn Supervisie is succesvol afgerond

Op 14 juni 2016 was de achtste en laatste supervisie les in het kader van mijn Biodanza opleiding. Stephen White, directeur van de Biodanzaschool Eindhoven heeft deze supervisie gedaan. De vivencia had als thema verleiding, gebaseerd door de manier waarop ik ooit zelf ben verleid om te gaan dansen en uiteraard gekoppeld aan het plezier dat verleiden of verleid worden met zich mee brengt. Het werd een heerlijke avond met mooie dansen, prachtige muziek en natuurlijk vooral genietende mensen. Een zeer goede beoordeling van Stephen was een prachtige afsluiting van mijn supervisie reeks.
Bij deze wil ik iedereen hartelijk bedanken die met mijn supervisie lessen heeft mee gedaan. Dankzij jullie heb ik deze belangrijke en mooie stap in mijn opleiding op een prachtige manier kunnen maken. Uiteraard ook hartelijk dank aan Elly Kox en Stephen White die de Supervisie lessen hebben afgenomen.

Het Europese Biodanza Congres 2016

Congreslogo

Het was een geweldig goed georganiseerd congres dit jaar op de Koningshof in Veldhoven. Er waren een aantal primeurs op dit congres waardoor het bijzonder geslaagd was. Zo was het voor het eerst dat alles op een enkele lokatie plaatsvond, eten, slapen, dansen, vergaderen en sociale contacten allemaal onder een dak. Ik heb er prachtige vivencia's gedanst en bijzonder interessante en leerzame lezingen gevolgd. Fijne nieuwe contacten gelegd en vooral ook mee geholpen om alles goed te laten verlopen, door als vrijwilliger in het "Awesome Audio Team" er voor te zorgen dat de geluidsinstallaties en andere techniek allemaal goed functioneerden. Meer informatie over het congres is te vinden op de site van het zesde Europese Biodanza Congres 2016

Afrikaanse en Braziliaanse Archetypes

Antonio Sarpe

In deze weekend workshop met Antonio Sarpe zijn we diepgaand gaan dansen met de Afrikaanse en Braziliaanse Archetypes. In Biodanza worden de verschillende goden die er zijn in de diverse culturen voornamelijk beschouwd als archetypes van de diverse menselijke deugden en waardes. De Afrikaanse slaven brachten indertijd hun goden mee naar Brazilie en de huidige Candomble ceremonies zoals die daar gehouden worden draaien volledig om deze goden. Daarnaast is het grootste gedeelte van de Braziliaanse muziek gebaseerd op de dansen en muziek van deze slaven. Lekkere ritmische dansen en diepgaande ritmische trance zorgden voor een ervaring die zijn uitwerking nog geruime tijd zal laten merken bij mij en in mijn vivencia's.

Nieuwjaars vivencia

vuurwerkhart

De vivencia van 5 januari stond in het teken van het maken of realiseren van jouw nieuwjaars intenties. Met een mooie groep mensen hebben we hier een prachtige avond van gemaakt. Het was een bijzondere ervaring om de intenties voor het nieuwe jaar te dansen en ze op die manier ook letterlijk in de wereld te zetten. Een bijzonder creatieve en transcendente avond met na afloop een heerlijke klankreis die werd verzorgd door Maartje Lindhout!

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.